Κ. Χιωτάκη 7, 73100, Χανιά, Κρήτη

Εφαρμογές Laser

Εφαρμογές Laser
Εφαρμογές Laser

Το Laser είναι μια δέσμη φωτεινής ακτινοβολίας ή οποία παράγεται στο εργαστήριο με εδικό τεχνολογικό εξοπλισμό. Εχουμε λοιπόν συγκεντρωμένη ενέργεια σε σταθερή δέσμη φωτός η οποία δεν διαχέεται, δεν αποκλίνει στην πορεία της και μονοχρωματικότητα ως πρός το φάσμα, δηλαδή ξεκινάει απο την πηγή της και καταλήγει στό στόχο έχοντας την ίδια διάμετρο και χρώμα.

Η βασική επίδραση της δέσμης Laser στον ανθρώπινο ιστό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες μεταξύ των κυριοτέρων είναι το είδος του ιστού η περιεκτικότητα του σε νερό, αίμα κτλπ, το μήκος κύματος της μονοχρωματικής ακτινοβολίας και την ισχύ της δέσμης. 

Στην τρέχουσα Παιδοχειρουργική χρησιμοποιούμε κυρίως laser για μαλακούς ιστούς αλλά και για σκληρούς. Στην Παιδοχειρουργική χρησιμοποιείται πιο συχνά σε παθήσεις δέρματος και των μαλακών ιστών, σε χειρουργικές παθήσεις του πρωκτού,στην ενδοσκοπική και λαπαροσκοπική χειρουργική. 

Στο Παιδοχειρουργικό ασθενή είναι πιο φιλικό και πολλές φορές (αναλόγως το βάθος ) ανώδυνο, και σε γενικές γραμμές η χρήση του στίς τρέχουσες Παιδοχειρουργικές επεμβάσεις ελαχιστοποιεί την επεμβατικότητα, τις επιπλοκές και τον πόνο.