Κ. Χιωτάκη 7, 73100, Χανιά, Κρήτη

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ευρώπη εφαρμόζεται στα παιδιά πάνω από πέντε δεκαετίες, από τότε μέχρι και σήμερα σχεδόν όλες οι παιδοχειρουργικές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπισθούν με την λαπαροσκοπική μέθοδο. 

Είναι μία μέθοδος ελάχιστα επεμβατική, χωρίς την χειρουργική τομή, χωρίς τον μετεγχειρητικό πόνο, με πολύ λιγότερο χρόνο νοσηλείας, χωρίς τον κίνδυνο των ενδοκοιλιακών συμφύσεων και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Ετσι κάθε Παιδοχειρουργός που είναι γνώστης της τεχνικής αυτής χάρη στην μεγάλη μεγένθυση και τον καλό φωτισμό, μπορεί από πολύ μικρές τομές να έχει μία πανοραμική όραση του χειρουργικού πεδίου, κάνοντας πιο εύκολη όχι μόνο την διάγνωση αλλά και την ίδια την επέμβαση. 

Στην Παιδοχειρουργική εφαρμόζεται πιο συχνά στην οξεία Σκωληκοειδίτιδα, στον ενδοκοιλιακό αψηλάφητο όρχι – κρυψορχία, στην κιρσοκήλη, στην χολοκυστεκτομή

Eπίσης μπορεί να εφαρμοστεί στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,σπληνεκτομή, διαφραγματοκήλη, πυλωρική στένωση και σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων του ουροποιητικού συστήματος. 

Η Λαπαροσκοπική χειρουργική στην Παιδοχειρουργική είναι μια δοκιμασμένη, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική, που με την χρήση της τείνει να κάνει την κλασική χειρουργική παρελθόν.

Σχετικά video