Κ. Χιωτάκη 7, 73100, Χανιά, Κρήτη

Παιδιατρική Ουρολογία

Παιδιατρική Ουρολογία

Παίδο-ουρολογία

Η Παίδο-ουρολογία ή Παιδιατρική Ουρολογία είναι η υπό-ειδικότητα της Παιδοχειρουργική η οποία ασχολείται με προβλήματα του ουροποιητικού και του γεννητικού – αναπαραγωγικού συστήματος των παιδιών.

Η Παιδιατρική Ουρολογία ασχολείται με την αποκατάσταση των διαταραχών της διαφοροποίησης του φίλου, με παθήσεις των νεφρών, των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστης. Βέβαια οι παθήσεις που απαντώνται συχνότερα στους Παιδοχειρουργικούς ασθενείς είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού, η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, και οι αποφρακτικές ουροπάθειες. Τα αγοράκια εμφανίζουν πιο συχνά ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων όπως φίμωση, υδροκήλη, βουβωνοκήλη, κρυψορχία, υποσπαδία, ενώ στα κοριτσάκια συναντάμε πιο συχνά την σύγκλειση των χειλέων του αιδοίου , την βουβωνοκήλη, την κύστη του Nuck.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον τομέα της Παιδο-ουρολογίας συμπεριλαμβάνεται η προγεννητική συμβουλευτική που ασχολείται αποκλειστικά με το έμβρυο και διαγιγνώσκει παθήσεις, όπως οι συγγενείς ανωμαλίες του ουρογεννητικού συστήματος. Ετσι λοιπόν τόσο οι γνώσεις της Παιδο/ουρολογίας και η εξειδίκευση σε αυτήν, όσο και ό απαραίτητος εξοπλισμός θωρακίζουν τον Παιδοχειρουργό απέναντι σε κάθε πρόκληση.